loading...
مهندسی پـزشکی مهندسی زندگی :: بی ام کالا
آخرین ارسال های انجمن
مهندسی پزشکی::مهندسی زندگی1 بازدید : 143 سه شنبه 15 بهمن 1392 نظرات (0)

 

یک «دستیار چشم‌پزشک جیبی» ساخته شده با تلفن هوشمند قرار است توسط معلمان کنیایی به عنوان بخشی از یک کارآزمایی به منظور شناسایی مشکلات چشم دانش‌آموزان مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

ادامه متن در ادامه مطلب ...


 دسترسی به مراقبتهای چشمی در کشورهای در حال توسعه یکی از مشکلات اساسی به شمار می‌رود.

 

این کیت در زمان استفاده بر روی افراد مسن از نتایج امیدوارکننده‌ای برخوردار بود و منجر به دریافت درمان توسط بیش از هزار تن شد.

 

محققان دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری که این پروژه را طراحی کرده‌اند، بر این باورند که با این وسیله می‌توان به کودکان برای جلوگیری از عقب ماندن از درسها در مدرسه کمک کرد.

 

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که 285 میلیون انسان نابینا یا کم‌بینا هستند اما چهار نفر از هر پنج انسان می‌توانند مورد درمان قرار گرفته و از نابینایی جلوگیری شود.

 

مشکل اصلی در میان کودکان، بینایی ضعیف بوده که به معنی نیاز به استفاده از عینک است.

 

اما در بخشهای وسیعی از جهان بویژه در مناطق دور از شهرهای بزرگ، کمبود افراد متخصص برای انجام آزمایش به چشم می‌خورد.

 

در این پروژه، هشت معلم در یکی از دورافتاده‌ترین مناطق کنیا یعنی کیتاله برای استفاده از کیت قابل حمل معاینه چشم آموزش خواهند دید.

 

برنامه گوشی هوشمند از یک حرف کوچک شونده استفاده می‌کند که به عنوان یک آزمایش بینایی پایه بر روی نمایشگر ظاهر شده و از چراغ دوربین برای روشن کردن شبکیه به منظور بررسی بیماری استفاده می‌کند.

 

سوابق بیمار بر روی تلفن همراه ثبت شده و نتایج را می‌توان با ایمیل برای دکتر ارسال کرد.

 

این کارآزمایی در 10 مدرسه آغاز خواهد شد و سپس در مناطق اطراف گسترش خواهد یافت.

 

کودکان دارای مشکلات چشمی به واحد چشم کیتاله برای ارزیابی بیشتر و درمان فرستاده خواهند شد.

پیشرفت درجه سرطانی شدن سلول باشد. این پیک‌های تیز و واضح، در فرکانس‌های مشخص می‌تواند وابسته به رزنانس الکتریکی سلول باشد که بیانگر رفتار الکتریکی سلول است.

 

مهاجرزاده خاطرنشان کرد: با مقایسه شدت این پیک‌ها در دو درجه متفاوت سرطان روده، همبستگی شدیدی را بین پیشرفت درجه سرطان و افت رزونانس الکتریکی سلول مشاهده می‌شود. از آنجایی که غشای سلول از مواد دی الکتریک تشکیل شده است، سلول می‌تواند بعنوان یک رزناتور دی الکتریک، میدان الکترومغناطیس ناپایداری در اطراف خود ایجاد کند.

 

وی تصریح کرد: اتصال سلول به ولتاژهایی با فرکانس‌های خاص می‌تواند رزونانس سلول را زیاد و یا با آن تداخل کند، یا حتی روی متابولیک سلول اثر بگذارد. علاوه‌ بر این، گیرنده‌های سطح سلول می‌توانند بوسیله‌ میدان الکتریکی رزونانس کنند که این رزونانس در فرکانس‌های خاصی با دامنه‌های مشخصی اتفاق می‌افتد و به آن پروسه elecroconformational coupling گویند.

 

محقق طرح گفت: نوسانات الکتریکی در فرکانس‌های مشخصی باعث تغییر توزیع بار الکتریکی در گیرنده‌های سلول شده و این امکان را به سلول می‌دهد تا در برخی از این فرکانس‌ها رزونانس کند. نکته جالب توجه آنجاست که رزونانس سلول‌های سرطانی با کاهش پتانسیل الکتریکی در آن‌ها کاهش می‌یابد. از طرف دیگر، سلول‌های سرطانی عواملی با نام immune blocking protection ترشح می‌کنند که به‌ صورت الکتریکی عمل کرده و رزنانس الکتریکی سلول را کاهش می‌دهد.

 

مهاجرزاده افزود: پس افت رزونانس الکتریکی سلول یکی از نشانه‌های سرطانی شدن آن است، در نتیجه تعداد و شدت پیک‌های رزونانس الکتریکی سلول که بوسیله‌ آندوسکوپ نانولوله کربنی قابل استخراج است، می‌تواند یک الگوی تشخیص دقیق برای میزان سرطانی شدن سلول باشد.

 

وی ادامه داد: سلول غیر متاستاتیک سرطان روده بین فرکانس‌های 20 تا 80 کیلو هرتز 4 پیک رزونانسی دارد. ولی سلول متاستاتیک آن رزونانسی در فرکانس نزدیک 80 کیلوهرتز نداشته و شدت 3 پیک دیگر نیز در آن به شدت افت کرده است. این به خوبی ارتباط میزان سرطانی بودن سلول با رزونانس الکتریکی آن را بیان می‌کند.

 

محقق طرح اظهار کرد: ورود نانولوله‌های کربنی که روی آندوسکوپ سلولی الگو‌برداری شده‌اند به درون غشای سلول‌ها و سیگنال‌گیری از آن‌ها به‌ خاطر رسانندگی بسیار خوبشان منجر به فهمیدن تغییرات سیگنال الکتریکی سلول‌ها با پیشرفت متاستاتیک آن‌ها می‌شود.

 

وی تصریح کرد: نکته قابل توجه در این کار همزمانی کشف یک قطعه جدید بر پایه یک مکانیزم الکتریکی نوین برای تحلیل الکتریکی سلول‌ها و کاربرد آن در تشخیص سرطان با دقت بسیار بالاست.

 

مهاجرزاده تصریح کرد: این طرح این قابلیت را دارد که جایگزین تست‌های پیچیده و گرانقیمت پاتولوژیک شود، در عین اینکه دقت آن، چه از نظر تعداد سلول‌های مورد آزمایش و چه از نظر تشخیص گریدهای میانی سلول‌های سرطانی که بسیاری از آزمایش‌های پزشکی قابلیت آن را ندارد کاربرد تشخیصی داشته باشد. به علاوه می‌تواند جهت مطالعه انواع سلول‌های زنده و اثرات تنش‌های محیطی، داروها و امواج بر روی آن‌ها بوسیله‌ تحلیل سیگنال‌های الکتریکی غشای آن‌ها کاربرد داشته باشد.

 

وی در مورد امکان تجاری‌سازی این تحقیقات گفت: تاکنون دو نانوبیوسنسور برای تشخیص سرطان با استفاده از مکانیزم‌های نوین الکترومکانیکی ارائه کرده‌ایم، یکی CNT-ECIS که نتیجه آن در مجله lab on chip چاپ شده و دیگری همین آندوسکوپ الکتریکی که در مورد آن توضیح داده شد. روی تجاری‌سازی و کلینیکی کردن آن‌ها با همکاری چند بیمارستان مشغول هستیم.

 

بر اساس این گزارش، بخشی از نتایج این تحقیقات به صورت USA PATENT ثبت شده است و نتایج جدید نیز با حمایت ستاد ویژه توسعه نانو ثبت اختراع خواهد شد. نتایج اخیر این کار تحقیقاتی که توسط دکتر مهاجرزاده و همکاران وی صورت گرفته، در مجله Nanoscale منتشر شده است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
به قول سهراب درباره مهندسی پزشکی : "چشمها را باید شست...جوردیگر باید دید...."--- فروشگاه بزرگ "مهندسی پزشکی::مهندسی زندگی" فروش آنلاین و اینترنتی تجهیزات و دستگاه های پزشکی و بیمارستانی ؛ ارائه دهنده کتاب های درسی دانشگاهی و آموزشی ، فیلم های آموزشی ، نرم افزارهای درسی مهندسی پزشکی و مهندسی برق --- دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، پلیس فتا --- دارای سیستم خرید و فروش اینترنتی تأیید شده و با امنیت بالا --- مدیریت : مهندس ایمان الله ویسی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 313
  • کل نظرات : 193
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 953
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 28
  • بازدید امروز : 23
  • باردید دیروز : 204
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 23
  • بازدید ماه : 1,751
  • بازدید سال : 30,102
  • بازدید کلی : 1,018,565
  • کدهای اختصاصی